2019. december 23., hétfő

Fordított Anglia


A fordított Anglia



Anglia az a hely, ahol minden fordítva van. Ezért is ilyen különös más országoktól, bár az őszintét megvallva néha nehéz is emiatt itt élni. Ebben a blogban szeretném megmutatni, hogy mi van itt Angliába másképp. Kezdjünk is bele.


Közlekedés:

A közlekedéssel szeretném kezdeni, mert ez a legérdekesebb, hogy itt teljesen másképp van. Fordítva kell közlekedni az úton, a körforgalomba is fordítva kell bemenni, a kormány is a másik oldalon van. Én lassan egy éve élek itt kint és nagyon furcsa volt az elején megszokni, hogy a másik irányba kell nézni az úttesten. Próbáltam vezetni is persze nem a közúton, de nagyon furcsa volt másik kézzel váltani és másik oldalon menni. Talán így közel egy év kint lakás után mernék már vezetni.


Név és dátum:

Nagyon fontos ezt megtanulni, mert amint kijösz, ezt használni kell, például mikor jelentkezünk az NI számra stb… Persze ha ékezetet tartalmaz a neved igazából egy idő után már azt is elhagyhatod. A dátumot is fordítva kell írni (30.7.2019).


Csap és kulcslyuk:

Kezdjük a csappal, nagyon érdekes hogy sok helyen külön van hideg és a meleg, tehát konkrétan nem lehet langyos vizet csinálni. A kulcslyuk számomra furcsa volt, az nem elég, hogy fordítva kell bele dugni a kulcsot a kulcslyukba, hanem a másik irányba kell nyitni a zárat. Nekem az első időkben érdekes volt a bejutás a házba.


Mértékegységek:

Kicsit matek téma.
Első mértékegység amint másképp használnak km/h helyett mps használnak, ami azt jelenti, hogy kilométer/ óra helyett miles (mérföld) per hour (óra) ezt használják. Következő legyen például a hosszússág mérés például a láb (feet) ezt használják a cm helyett. Ezt a hosszússág mértékegységet magasságra is elő szeretettel használják.
Az angolok főzéshez is persze más mértékegységet használnak cup-ot használnak erre a legegyszerűbb, hogyha angol receptből szeretnének főzni, sütni akkor ajánlatos venni egy eszközt ehhez.


Hőmérséklet: Celsius helyett Fahrenheit használnak. 


Ruha és cipő méret: Erre inkább csatolok egy képet, ami segítséget nyújt, mert így a legegyszerűbb megmutatni. 



Billentyűzet: A billentyűzeten az első, hogy nincs ékezet, mert itt kint nem ismerik de a másik ami érdekes, hogy az Y és a Z helyett cserél. 

Plusz egy jó tanács, ha Angliába jösz mindig készülj fel, hogy legyen nálad konektor, mert az is teljesen más (három ágú).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése